משרד אדריכלים - ליליאן בן שוהם
 
ליליאן בן שוהם >פרויקטים > קצת אירופה, קצת תל אביב >

 

מידע נוסף

אדריכלות: ליליאן בן שוהם אדריכלות ועיצוב פנים

צילום: אלעד גונן

מאת זיוה בר מעצבת פנים

קצת אירופה, קצת תל אביב

 

כשנכנסה האדריכלית ליליאן בן שוהם לדירה, שממוקמת באחד מבנייני רובע הדר ברמת השרון, בפעם הראשונה, כבר ראתה בחזונה את הקווים העקרוניים של העיצוב. הדירה זכתה בחלונות בגדלים שונים, עם פתיחות לנוף ירוק של צמחייה וקשר ישיר לרחוב. הייתה בה תחושה של אווירה תל אביבית ואירופאית גם יחד. וזו המוזה שליוותה אותה לכל אורך הדרך בעיצוב הדירה, שנזקקה לשיפוץ יסודי. המטרה הייתה לעצב מעטפת שעוטפת, שמשרה חום ורוגע, אחרי יום עבודה או לימודים, כאשר רוצים בעיקר לפגוש את עצמנו נטולי תלאות היום.

 

סגנון עיצוב הדירה


קו אחיד של סגנון אירופאי קלאסי עם נגיעות מודרניות מלווה את כל הדירה. גוונים שקטים עם חומרים טבעיים, בעיקר עץ וברזל. השילוב ביניהם, האיזון והפרטים הקטנים הם האחראים לאווירה הנעימה שנוצרה.


את פני הנכנסים מקבלת מבואה, בה מקומות אחסון למעילים, תיקים וכל מה שנרצה להוריד מעלינו כאשר אנו נכנסים הביתה. מכאן ישנם מעברים הדרגתיים לשאר חללי הבית, כשכל חלק בו מתגלה ונחשף לאיטו עם ההתקדמות.


מול המבואה מוקם חדר דו תכליתי שקוף, מעין חלל ביניים, היכול לשמש כחדר עבודה, חדר אירוח או פינת טלוויזיה. קירותיו עשויים זכוכית בתוך פרופיל בלגי דק. הוא מרחיב את הכניסה, פותח את המסדרון לחדרים ומתאפשרת בו פרטיות מלאה בעזרת וילון.


המטבח הוסט הצידה. הוא אמנם פתוח לסלון ולפינת האוכל אך אינו משתלט. הוא תוכנן במחשבה רבה ובקפידה. יש בו שפע אחסון, משטחי עבודה נוחים ודלפק-בר לאכילה יומיומית, אותו מלווה תאורת תקרה מיוחדת, שהתחילה במטבח וחצתה קירות כדי להגיע עד אליו.


לפינת האוכל הוקדש חלל מרכזי עם אפשרות להתרחבות בעת הצורך, כדי שהבית יוכל לארח משפחה וחברים. גם הסלון רחב מידות והוא תוכנן בגוונים שקטים, בהם משתלבים גווני הנוף של העצים הירוקים מהחלון. קיר הטלוויזיה קיבל נגרות מיוחדת, שיש בה אחסון, הסתרה למערכות המיזוג ומקום פתוח לחפצי נוי.

 

תכנון חדרי שינה


חדרי השינה תוכננו בצידה השני של הדירה, מופרדים מאזור המגורים הפתוח. כל חדר זכה בחדר רחצה מפנק משלו. הסגנון הקלאסי, חף מעומס, הודגש בחדרי השינה מתוך הכוונה המלאה לשמור על שקט ויזואלי והימנעות מאנרגיות מיותרות. כאן המקום הפרטי לאדם עצמו. בחדרי הרחצה הצמודים העיצוב משתנה. אמנם הגוונים המונוכרומטיים, בעיקר שחור ולבן, נשמרים, אך הם קיבלו עושר עיצובי, בעיקר בעזרת תשומת לב לפרטים, כמו פרופילים קישוטיים וידיות מעניינות. גם באגף זה דאגה האדריכלית למקומות אחסון זמינים ונוחים כך שהסדר נשמר.


את האחידות האלגנטית של הדירה כולה מקשטות טקסטורות שונות או כתמי צבע שובבים באביזרים שונים או בפרטי האמנות. כולם התאחדו ליצירת אווירה שמחממת את הלב.

לתאום פגישה ופרטים נוספים:

ליליאן בן שוהם - משרד אדריכלים   |   סוקולוב 87, רמת השרון 47238   |   טל: 073-7597179  |   נייד: 052-2333288   |   דוא"ל: lilian@benshoam.com

 

עיצוב בתים | עיצוב משרדים | עיצוב פנים מודרני | עיצוב בתים פרטיים | עיצוב פנים כפרי | מעצבת פנים בשרון

 

חפשו אותנו ברשתות החברתיות 

      

 

 

אקסטרה קידום אתרים

בניית אתרים

לחצו לחיוג מהיר