משרד אדריכלים - ליליאן בן שוהם
 
ליליאן בן שוהם >פרויקטים > וילה ברמת השרון G >

 

מידע נוסף

שטח: 760 מ"ר
שטח בנוי: 230 מ"ר


תכנון מודרני, נקי ומדוייק. שימוש במגוון רחב של חומרים טבעים כגון: עץ, ברזל ואבן. תקרות מבטון חשוף, וSKY LIGHT המחדיר אור טבעי אל פנים הבית.

וילה ברמת השרון G

 

שטח: 760 מ"ר 
שטח בנוי: 230 מ"ר

 

תכנון אדריכלי

אדריכלות מודרנית ותכנון נקי ומדויק לבית פרטי ברמת השרון, יצרו פרויקט עוצר נשימה, החושף מדרגות ספיראלה ופתחי skylight בתקרת בטון חשוף, אשר שוטפים את הבית באור טבעי ונעים.

משחקי שחור לבן במראה סמי אלגנטי ובעיקר ייחודי, אשר מועצם לכדי התפעלות, מככבים בבית פרטי ברמת השרון. אלו, יחד עם תקרת skylight ומדרגות ספיראלה לולייניות ורשימות, מקבלים את פני הבאים אל הבית, הודות למיקומם במבואת הכניסה.

 

"הדיירים ביקשו בית לבן בסגנון מודרני נקי ומואר, בעיקר בשל מיקומו של הבית בצד הצפוני, צד אשר ממנו השמש לא נכנסת רוב שעות היום, ולכן היה חשוב להם החדרת אור טבעי, דרך חלונות וסקיילייטים בתקרה", מספרת ליליאן בן שוהם. לדבריה, ''כחלק מהאג'נדה של הלקוחות להשתמש כמה שיותר בחומרים טבעיים (עץ, ברזל, אבן וכו'), יצרנו אובייקטים עיצוביים חשופים כמו מתכת ובטון גלוי בתקרה ובו פתחים אשר מכניסים אור טוב לחלל, וגם במאווררי תקרה, פתרון פונקציונאלי החוזר בחללי הבית השונים, כולל חדרי השינה של הילדים, סלון ופינת אוכל".

 

הצצה לבית מהחצר, לא חושפת את הקסם העיצובי שמחכה מאחורי דלת הכניסה. שער ברזל מוביל אל המבנה המעוצב בקווים ישרים ומוסתר מאחורי חומה לבנה. דלת כניסה מרשימה ומרווחת בצבע כהה הנפתחת אל מדרגות הספירלה.

 

אלמנטים עיצוביים מיוחדים

אלמנט עיצובי שעומד בפני עצמו אבל זוכה על ידי האדריכלית לשדרוג נוסף, תקרת בטון סקיי לייט המכניסה לא רק אור טבעי לחלל המרווח, אלא גם יוצרת עניין, סביבו עוצבו חללי הבית השונים.

הבית מחולק לשלוש קומות, קומת כניסה ובה החללים הציבוריים, קומה עליונה הכוללת את חדרי השינה וקומת מרתף אשר הוסבה לכדי יחידת דיור מפנקת עבור הבת. בסמוך לדלת הכניסה, גזיבו עשיר במספר סוגי צמחיה כולל צמחיה מדברית,במבוק ושיחים,המעניק לחלל עושר עיצובי ואף מכניס את הטבע והאור אל תוך חלל הסלון. בצידו האחר של החדר, דלתות ויטרינה מחופות בוילון דק ובהיר, המהוות נקודת חיבור לחצר וגם מכניסות אור טבעי לחלל.

 

עיצוב הסלון

 מיקומו של הסלון בצד שמאל של הבית, מכניס את המבקרים אל חלל רב גוני, מסודר אך עם זאת ייחודי וביתי, המשלב פריטי עיצוב ייחודיים חלקם עתיקים, כולל ספה בחיפוי בד אתני, כורסא אדומה, פסנתר כנף ושידה עתיקה, פריטים אותם אספו הבעלים מכל מיני מקומות בעולם. כמו כן, בתקרה שולבו ספוטים ומאוורר תקרה לבן בהיר הנבלע בתקרה ושולב בשל הגישה הירוקה בה דוגלים דיירי הבית. מצד ימין מוקם המטבח של הבית, שילוב של מספר סגנונות עיצוב, מודרני ונקי בשילוב כפרי הכולל פריטים עשויים עץ ושלל מוצרים המכניסים חמימות לחלל. באותו החלל, פינת אוכל בסגנון כפרי שמוקם במקביל לבר, כך שיש קשר עין ישיר בין שני המתחמים. בכניסה למטבח מתקן יינות מרשים עשוי פח צבוע בשחור, ושירותי אורחים המעוצבים בקו המשלב בין מודרני לנוסטלגי, כולל קיר כוח אפור כהה אליו צוות כיור בצבע דומה.

 

תכנון קומת המשפחה

קומת המשפחה בקומה השנייה, כוללת את חדרי השינה של ההורים ושל שני הילדים. גשר מרשים, מחבר בין החדרים ומהווה חלל העומד בפני עצמו ונראה מכל חללי הבית, הודות למדרגות הספיראלה היוצאים ממנו והפתחים מעליו. יש לציין, כי בחלק זה של הבית, נבחרו דלתות צרות וארוכות, גבוהות מהסטנדרט, היוצרות חלוקה שכמעט אינה מורגשת, בין אזורי המגורים בקומה זו.

 

חדר ההורים, מרווח ומזמין, עם הרבה חלונות המכניסים אור טבעי רב לחדר. גם בחלל זה, המהווה המשך ישיר לקו העיצובי שנבחר לבית, סינרגיה בין פריטי ריהוט שאספו בני הזוג במשך השנים, עם פריטי עיצוב וריהוט חדשים. למשל, מיטה זוגית מרווחת ומרשימה, עשויה עץ הממוקמת מתחת למאוורר תקרה ולצידיה, מנורות חשופות היורדות מהתקרה. ''חדי העין ישימו לב כי בתקרה יש ניתוק ולכן לא רואים את החיבורים של הוילונות, הודות לתקרת גבס היוצרת קו ישר מושלם. ניתוק זה חוזר על עצמו גם בחדר האמבטיה שזכה לעיצוב נקי ומינימליסטי, כולל סקיי לייט מעל המקלחון אשר בו ראשי מקלחת גדולים. על מנת ליצור חלל מפנק ומעוצב, נבחרה פלטת צבעים הנעה מהבז' לאפור בהיר ומוקמו על גבי משטח השיש, שני כיורים. כמו כן, נעשה שימוש באותם אריחים לריצוף חוץ, פנים, וחדרי האמבטיה (כריצוף וחיפוי לקירות), מלבד אזורים בהם שולב חיפוי פסיפס בגווני אפור ובז'.

 

בין חדר ההורים לחדר הילדים יש עם גשר המחבר בין האגפים ומעליו, גופי תאורה עגולים היורדים מהתקרה ומתכתבים עם פתחי הבטון. בחדרי השינה של הילדים יש הנמכה של קיר גבס, מאוורר וסגנון תאורה רומנטי, כולל גופי תאורה על הקירות, וגם יציאה למרפסת. כמו כן, באזור זה, חלל משותף, אמבטיה בעלת קו עיצובי בהיר עם פסיפס בהיר, בשילוב של אריחים קטנים וגדולים יותר וחלון עגול המשתקף במראה.

 

אל קומת המרתף מובילות מדרגות מרחפות וממעל, גשר מחורר היוצר קונטרסט עיצובי ומהווה נקודת עניין ייחודית. חלל זה הוסב לכדי חדר שינה לילדה וזכה בהתאם לעיצוב נעים ורומנטי. בשונה משאר החדרים הרטובים בבית זה, בחדר הרחצה במרתף רצפה אפורה.

 

 

 

לתאום פגישה ופרטים נוספים:

ליליאן בן שוהם - משרד אדריכלים   |   סוקולוב 87, רמת השרון 47238   |   טל: 073-7597179  |   נייד: 052-2333288   |   דוא"ל: lilian@benshoam.com

 

עיצוב בתים | עיצוב משרדים | עיצוב פנים מודרני | עיצוב בתים פרטיים | עיצוב פנים כפרי | מעצבת פנים בשרון

 

חפשו אותנו ברשתות החברתיות 

      

 

 

אקסטרה קידום אתרים

בניית אתרים

לחצו לחיוג מהיר